Spray med klarlack ger färgen bättre djup!

Ska du utföra en spraymålning? Det finns några olika saker att tänka på när du ska jobba med spray klarlack för att resultatet ska bli så bra som möjligt. 

Det är för det första viktigt att rengöra noga innan du börjar. Silikonborttagning hjälper till att ta bort både silikoner och smuts, vilket är en förutsättning för att projektet ska bli lyckat. Om du använder före- och efterslipning så ökar chanserna att din lackering blir bra.

Du behöver vidare skydda materialet. Detta görs bäst med någon form av rostskyddsprimer. Det finns många bra på marknaden, bland annat Etchprimer, men vilken sort du behöver beror på vilket material du ska spraya på. Fråga sakkunnig i affären för att välja rätt sort. Detta besparar dig mycket tid och frustration, och du kommer snabbare igång med själva målandet.

Spray med klarlack ger ett bra skydd

Innan du målar ska du sedan grunda ordentligt med grundfärg. När du sedan målar med kulörfärg framhävs då kulörerna på ett bättre och mer markerat sätt, vilket ger ett helt annat resultat.  Rätt förberedelser ger bästa resultat, och det är viktigt att inte gå för fort fram om resultatet både ska bli beständigt och estetiskt tilltalande.

Sedan är det dags att måla med sprayfärg. Även kulörfärgen behöver väljas med omsorg för att ge bästa möjliga resultat. Det finns många färger på marknaden, anpassade för olika behov och material, som ger en snabb torktid och en bra täckförmåga. Sedan är det dags att spraya med klarlack. Detta ger ett bra skydd, och kulören ett bättre djup.